fredag 19. april 2013

Daisymønster..Daisies….

Nå har det seg lik at jeg, oppe i alle mine halvferdige sokker kom over et mønster på og strikke daisier, såkalt Daisymønster. Disse er jo såååå søte.
Til historien hører jo det med at jeg er utrolig svak for filmen «You`ve got mail» med Tom Hanks og Meg Ryan, og som alle vet, i den filmen er Ryan sine yndlingsblomster nettopp daisier.  Og jeg må si meg enig med hun, de er verdens søteste blomster.

Så når jeg da kom over dette mønsteret måtte jeg jo forsøke :

Dette er hvordan du gjør det om du strikker frem og tilbake
Pinne 1: Strikkes rett i den første fargen.
Pinne 2: *Strikk 3 masker vrangt sammen, men ikke slipp maskene av den venstre pinnen. Lag et kast, og strikk de  samme 3 maskene vrangt sammen en gang til. Nå kan du slippe dem av pinnen. Så strikker du 1 m rett* Gjenta mellom * og * ut pinnen.
Bytt evt farge før du fortsetter
Pinne 3: Strikkes rett i den nye fargen
Pinne 4: Strikk 2 masker vrangt. *Strikk 3 masker vrangt sammen, men ikke slipp maskene av den venstre pinnen. Lag et kast, og strikk de  samme 3 maskene vrangt sammen en gang til. Nå kan du slippe dem av pinnen. Så strikker du 1 m rett* Gjenta mellom * og * til du har 2 masker igjen på pinnen, strikk dem vrangt.
Bytt evt farge før du går over til pinne 1 igjen. Så gjentar du pinne 1 - 4.

Strikker du mønsteret på rundpinne strikker du pinne 2 og 4 slik:
3 masker rett sammen i bakre maskebue, i stedet for vrangt sammen.

Håper dette ble forståelig J Jeg har fullstendig forelsket meg i dette mønsteret og har strikket en liten snuppelue, og har begynt på en frøkentunika med innslag av daisier :)

Snuppelue :)


Satt strålende :) 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar