tirsdag 8. april 2014

Regnvær og strikketøy...Nancy-kofter for alle penga :)

Da ble det til slutt en Nancykofte her i huset også. Jeg falt for den da jeg fant mønsteret ifjor sommer, og overraskelsen var stor da eldstejenta på 13 gjerne ville ha.  Da jeg har litt vansker med å følge oppskrifter slavisk, bestemte jeg meg for å benytte et annet garn. Jeg synes alpacca garnet til Sandnes er altfor "hårete" og at det klør og stikker litt. Valget falt derfor på Baby Alpacca Silk fra Garnstudio (Drops) Jeg synes det er mykt og godt, silken gjør at det blir et vakkert skinn i det, og at det er litt mer holdbart, synes jeg :)  Jeg endte opp med å velge blånyanser og hovedfargen ble isblå. Jeg var litt spent ved oppstarten for jeg har ikke de beste erfaringene med å strikke i alpacca garn, og heller ikke måten det er spunnet på, synes det fort kan bli litt ujevnt :( 
Men jeg holdt ut......
Det tok sin tid da jeg hadde en del andre prosjekter som skulle ut av huset samtidig, men jakken vokste sakte men sikkert. Den siste uken, altså forrige uke, satt jeg inn støtet og vips gikk jakken fra :

Til :

Jeg synes det er nervepirrende hver gang jeg må sy og klippe opp, jeg har ikke gjort det mange ganger, og det er med litt skrekkblandet fryd jeg syr sømmene...nesten stiv av skrekk for at jeg skal klare å sy utenfor merketrådene:
Men det gikk bra denne gangen også :)
Da var det bare å sette igang med å plukke opp masker og strikke knappestolper og halskant, og det gikk jo som det skulle det også, og jakken er nå klar....hvis vi ser bort fra trådfesting og knapper da. Gleder meg forresten til ut å finne knapper. Datteren og jeg er enige om hva slags knapper vi vil ha....det gjenstår bare å finne de :)
Jeg er såååååå fornøyd, synes fargevalget er ypperlig, scorer høyt på skalaen for selvtilfredshet med denne nå ja :) Og i all overmot har jeg begynt på en til, i samme garn, men til minstejenta, hun er bare 8 år så vi prøver oss med den minstestørrelsen og pinne 2,5 på hele jakken, så får vi se hvordan det går.
Kanskje litt dårlig bilde, men valget falt på grå som hovedfarge, og natur, lysrosa og lyng som mønsterfarger.
 I farten glemte jeg at jeg allerede hadde en annen Nancykofte på pinnene....
Her benytter jeg meg av garnet Inca fra Rauma.

Som jeg har skrevet i tidligere innlegg...jeg er stum av beundring over de som kan strikke et prosjekt om gangen :P jeg MÅ ha fler !3 kommentarer:

 1. Hei, har du endret maskeantallet og pinnestørrelse når du brukte Drops Baby Alpakka Silk? Nydelig jakke, og jeg tenker å bruke samme garn. Vennlig hilsen Anne Gundersen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne
   Beklager sen tilbakemelding. På den første, den lyseblå, brukte jeg masketall til M men pinne nr 3, jeg husker ikke hva som er veiledende pinner til dette garnet, men jeg brukte da nr 3. Synes kanskje den er litt liten i str i M da jeg strikket til en på 13, hun er høy, men veldig smal, men den passer ikke mer enn akkurat. Det originale garnet er kanskje tykkere slik at den blir større. Men jeg liker jakken i det Baby Alpacca Silk garnet så skal strikke et par til i det :) Lykke til :)

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett